Vil du skinne i jobbsøkerbunken – lag din super-CV

Etter at vi nå flere ganger har brukt liksom-CVen til tech-topp Marissa Mayer som godt eksempel, ville vi lage en enkel variant av oppsettet. Vil du skinne i søkerbunken – lag din personlige utgave.

Foto: Mikkel Walle

Foto: Mikkel Walle

Liksom-CVen til Marissa Mayer har fått mye oppmerksomhet i det siste. Som leder av Yahoo, med toppjobber i Google og en master fra Stanford University, har 44-åringen i utgangspunktet en CV som en hel verden av yrkesaktive kan misunne henne.  I forbindelse med et nylig oppkjøp av Yahoo har det blitt spekulert i Meyers videre vei. Startup-selskapet EnhanceCV.com har i den anledning laget en kortfattet, lekkert designet CV, men med et innhold som harselerer med Mayers meritter og personlighet.

Ditt bidrag i tidligere jobber

Uavhengig av Mayers prestasjoner, vi digger konsulentselskapets CV-mal og rammeverk for Mayers presentasjon. CVen er intet mindre enn en tiltalende, kort, ren presentasjon som raskt gir oss et bilde av kandidatens personlighet, livsstil og historie. Vi får et innblikk i hvilke bevegelser hun har bidratt til i de ulike jobbene hun har hatt, og hva hun opplever som sine beste prestasjoner.

Show don’t tell

Passer det å presentere et sirkeldiagram over døgnet ditt i det norske markedet? Dette spørsmålet har vi fått når vi har trukket frem Mayers CV-eksempel. Selv om vi nordmenn er nøkterne hva gjelder egenmarkedsføring, ser vi at særlig de yngre generasjoner begynner å bli tøffere i å fremheve egnethet, og det på kreativt vis. Og når det er sagt – det er bra. Som et generelt råd pleier vi derimot å understreke behovet for å vise det du kan og fortelle det du har gjort, fremfor tomt egenskryt som flommer over av superlativer. Show don’t tell er en god regel i mange sammenhenger, også i denne.

LinkedIN jobber for deg

Selv om du lager en kort, enkel og spisset CV i Mayer-stil når du søker en spesifikk jobb, kan du gjerne være mer utfyllende på LinkedIN. Her ligger ditt masterdokument som jobber for deg hele tiden. Rekrutterere og arbeidsgivere bruker LinkedIN rått, så ikke undervurder dette som din markedsplass. Sørg for at LinkedIN-profilen din inneholder relevante søkeord som representerer jobber, oppdrag og oppgaver du kunne tenke deg. Gjør det til en vane å oppdatere kompetansen din jevnlig, fortelle om prosjekter du jobber med og være imøtekommende og pleie dine kontakter via LinkedIN.

Produser din egen CV via denne nettsiden.

KloktKarina Glømmi